Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Podgorici i Nikšiću rasvijetlila više krivičnih djela

Objavljeno: 23.11.2018. 21:30 Autor: UP
Službenici Centra bezbjendosti Nikšić su, nakon dobijenih nalaza vještačenja iz Forenzičkog centra, u odnosu na odbačni pištolj koji je pronađen u avgustu 2018. godine, državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica J.P. (30) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Podsjećamo da su službenici CB Nikšić, 26. avgusta 2018. godine, kontrolisali bezbjednosno interesantna lica J.P, N.B, M.N, M.L, B.S. i M.D. kojom prilikom su u neposrednoj blizini pronašli odbačeni pištolj marke Crvena Zastava cal. 7.65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest komada municije. Takođe, nikšićka policija je pretresom prostorija koje koristi J.P, 10. septembra 2018. godine, pronašla i oduzela eksploziv, oružje, municiju, uređaj za praćenje i ostala sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela. Policija intenzivno traga za J.P. koji se nalazi u bjekstvu. 

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su juče, sprovodeći aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantniih, izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje koriste D.V. (68) i N.V. (32), oba iz Podgorice. Pretresom prostorija koje koristi D.V. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa okvirom, pušku tzv. talijanku i pištolj marke „CZ M 57“ sa okvirom, dok su pretresom prostorija koje koristi N.V. pronašli i oduzeli vazdušnu pušku, 36 komada municije, biber sprej, lampu, laser i elektrošoker. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se N.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se za D.V. naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Podgorička policija je u prethodnom periodu bila uspiješna u aktivnostima koje se odnose na sprječavanja ulične prodaje opojnih droga. Policija je kontrolom 16 lica pronašla i oduzela ukupno 20 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuane, dva pvc pakovanja kokaina, četiri pvc pakovanja heroina, tri pvc pakovanja skanka, džoint i 47 tablete koja se nalaze na listi opijata. Protiv jednog od ovih lica, M.K, je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv ostalih lica policija je podnijela prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?