Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret ministarke Damjanović i ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karelom Urbanom

Objavljeno: 26.11.2018. 19:56 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, susrela se danas, 26. novembra 2018. godine, sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Češke Republike, gospodinom Karelom Urbanom.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti za potpisivanje Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Češke o naučnoj i tehnološkoj saradnji, u cilju uspostavljenja bilateralne naune saradnje između dvije zemlje.

Ministarka nauke je upoznala sagovornika sa prioritetnim aktivnostima koje realizuje Ministarstvo nauke, akoje se odnose na realizaciju Inicijative za uspostavljenje Međunarodnog instituta za održive tehnologije Jugoistočne Evrope (SEEIIST), izradu i finalizaciju Strategije pametne specijalizacije (S3), uspostavljanje prvog Naučno-tehnološkog parka u Podgorici, te ukazala na značaj uključenja projekta na Evropsku mapu puta za istraživačku infrastrukturu (ESFRI) kao i o mogućnostima saradnje u okviru EUREKA programa.

Ambasador Češke Republike, gospodin Karel Urban, iskazao je zadovoljstvo ovim susretom, ocjenjujući da bi potpisivanje Sporazuma između dvije Vlade o naučnoj i tehnološkoj saradnji podsticalo razvoj istraživačkih mreža i omogućilo razmjenu znanja i iskustava kroz zajedničke projekte, istraživačima iz obje zemlje. Takođe, ambasador Urban je naglasio punu podršku svoje zemlje u daljem napretku Crne Gore u svim programima međunarodne saradnje, a koje se tiču oblasti nauke, istraživanja i inovacija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?