Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava novog Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore

Objavljeno: 26.11.2018. 22:19 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava iniciralo je potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti ljudskih i manjinskih prava i zaštite od diskriminacije sa Univerzitetom Crne Gore.

Tim povodom, ministar Mehmed Zenka sastao se danas sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilom Nikolićem i njegovim saradnicima/ama.

Ministarstvo je u prethodnom periodu potpisalo već jedan sporazum sa Univerzitetom i savjetima manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u oblasti unaprijeđenja prava pripadnika i pripadnica manjina. Smatrajući Univerzitet ustanovom koja svojim višedecenijskim postojanjem i radom predstavlja jedan od najboljih garanta društvenog progresa Crne Gore, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava predložilo je potpisivanje sporazuma o saradnji u najširoj oblasti svog djelovanja.

Ministar Zenka kazao je da resor na čijem je čelu predstavlja instituciju posvećenu kreiranju društvenog ambijenta u kojem svaki građanin i građanka Crne Gore mogu slobodno uživati svoja prava i ispoljavati svoje različitosti, poštujući pri tom Ustav i zakone države Crne Gore.

Prof.dr Danilo Nikolić izrazio je zadovoljstvo povodom predmetne inicijative i istakao da se na svakom studijskom programu Univerziteta Crne Gore odobrava upis po principu afirmativne akcije, što je i bila jedna od odredbi prethodnog Sporazuma. On je izjavio da Univerzitet Crne Gore stoji na raspolaganju za sve inicijative koje su u skladu sa regulativom.

Sagovornici su se saglasili da će finalizovati tekst Memoranduma koji će intenzivirati i produbiti postojeću saradnju već narednih dana.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?