Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održano deveto zasijedanje Ženskog parlamenta

Objavljeno: 26.11.2018. 22:44 Autor: PR služba

mmpDeveto zasijedanje Ženkog parlamenta održano je danas, a bilo je posvećeno realizaciji aktivnosti na polju sprječavanja i suzbijanja nasilja nad ženama i nasilja u porodici, u toku trajanja globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Kampanja je započela juče, a trajaće do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Ministar Zenka odgovarao je na pitanje u vezi sa djelovanjem u oblasti političkog osnaživanja žena kako bi se uključile uspješnije u sve društvene tokove, a posebno u oblasti borbe protiv diskriminacije i nasilja nad ženama.

Prema riječima predsjedavajuće Nade Drobnjak, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore  u Crnoj Gori još uvijek postoji visok prag tolerancije na nasilje nad ženama. Nasilje, kako je istakla, ne smije da se toleriše, nego mora da se sankcioniše. S tim u vezi, treba govoriti otvoreno i javno o ovoj temi, jer, kad progovorimo, onda smo i bliže rješenju, smatra predsjednica Odbora.

U radu sjednice učestvovali/e su predstavnici/e institucionalnih mehanizama za oblast rodne ravnopravnosti, te članice ženskih asocijacija parlamentarnih partija i ostalih segmenata civilnog društva.

Na pitanja sindikalnih aktivistkinja, predstavnica nevladinih organizacija, parlamentarnih političkih partija, odgovarali su i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja Vukica Jelić i direktorica Direktorata za pravosuđe Ministarstva pravde Marijana Laković- Drašković

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?