Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Posjeta gradonačelnika Podgorice Ministarstvu ekonomije

Objavljeno: 26.11.2018. 16:11 Autor: Ministarstvo ekonomije

“Kada jasno definišemo ciljeve lakše ćemo, zajedničkim snagama, raditi na podizanju kvaliteta života građana na teritoriji glavnog grada,” složili su se ministarka ekonomije i  gradonačenik Podgorice na današnjem sastanku.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas se sastala sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem u cilju unapređenja dalje  saradnje Glavnog grada i Ministarstva.

Teme koje su bile predmet današnjeg susreta odnosile su se na biznis zone u Glavnom gradu, na projekat energetske efikasnosti kao i na interesovanje za gradnju solarne elektrane na Veljem brdu.

U kontestu razgovora o biznis zonama govorilo se o definisanju optimalnih zakonskih okvira koji uređuju ovu oblast kao i o redefinisanju postojećih. Ministarstvo ekonomije je u 2016.godini donijelo Uredbu o biznis zonama koja jasno definiše model osnivanja, uspostavljanja, upravljanja, uređivanja i popunjavanja biznis zona. S tim u vezi, a u cilju prevazilaženja  potencijalnih prepreka, u periodu do kraja godine  je planirana intenzivna saradnja predstavnika Glavnog grada i Ministarstva ekonomije.

Takođe, u toku sastanka se govorilo o projektima Ministarstva ekonomije (“Program energetske efikasnosti u javnim zgradama - EEPPB“ i “Projekat energetske efikasnosti u Crnoj Gori – MEEP“) koji uključuju primjenu mjera energetske efikasnosti u javnim objektima i u okviru kojih je veliki broj javnih objekata rekonstruisan.

Za izgradnju solarne elektrane na Veljem brdu investitori već izvjesno vrijeme pokazuju interesovanje. Taj projekat bi se radio po principu realizacije projekta SE na Briskoj Gori, a koji se pokazao kao izuzetno atraktivan i kao takav privukao pažnju reputabilnih investitora. Takođe, ovaj unaprijeđeni koncept potvrđuje ispravno vođenje politike Vlade Crne Gore, a sve u cilju povećanja zaposlenosti, održivog i efikasnog korišćenja prirodnih potencijala, sigurnijeg i kvalitetnijeg snabdijevanja građana električnom energijom. Važno je podsjetiti da ovaj koncept podrazumijeva privlačenje investitora koji su spremni da prihvate tržišni rizik i investitciju realizuju bez finansijskih podsticaja.

Gradonačelnik je pokrenuo temu grijanja u glavnom gradu kao i njenom uticaju na životnu sredinu i predložio da se u narednom periodu zajednički radi na popravljanju trenutne situacije.

Ministarka i gradonačelnik su poručili da se nadaju nastavku saradnje u narednom periodu i da će  timski  raditi u cilju obezbjeđivanja boljeg i kvalitetnijeg života građana u glavnom gradu.

Sastanak je održan u prostojijama Ministarstva ekonomije.

MINISTARSTVO EKONOMIJE

KANCELARIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?