Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović na otvaranju 75. Skupštine ESU: Mladi su naš najvažniji kapital, Vlada svakodnevno radi na poboljšanju uslova studiranja i boljem kvalitetu visokog obrazovanja

Objavljeno: 28.11.2018. 00:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

„Mladi su naš najvažniji kapital, i Vlada svakog dana na unutrašnjem planu radi na poboljšanju uslova studiranja, boljem kvalitetu visokog obrazovanja i njegovom usaglašavanju sa potrebama tržišta“ – poručio je večeras ministar sporta Nikola Janović obraćajući se u Petrovcu učesnicima Evropske studentske unije (ESU) na otvaranju njene 75. Skupštinu.

Ministar je rekao da će napori Vlade posljedično povećati zaposlenost mladih i obrazovanih ljudi, i potvrditi da se obrazovanje cijeni, a znanje isplati!

„Na kraju tog procesa – a ta naša ambicija nije skrivena – crnogorska mladost će ostajati u Crnoj Gori i doprinositi njenom razvoju na način usklađen sa globalnim stremljenjima. Ovo je uostalom jedan od najvažnijih zadataka koje je premijer Duško Marković, postavio pred Vladu i institucije, i kojem Ministarstvo sporta, Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete kvalitetno doprinose tokom dvije godine mandata 41. Vlade Crne Gore“ – rekao je ministar Janović.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
   
Govoreći o Evropskoj studentskoj uniji ministar sporta u Vladi Crne Gore je rekao da je ta organizacija koja djeluje u 39 država članica i okuplja 20 miliona studenata postala nosilac borbe za bolje uslove obrazovanja, zapošljavanja i unapređenja studentskog standarda. „Vjerujem da ćete u najbližoj budućnosti dostići očekivanja koja ste postavili pred sebe i svoja udruženja“ – poručio je ministar.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?