Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Direktor Veljović i ambasador Veber: Donacija još jedna potvrda izuzetne saradnje crnogorske i njemačke policije

Objavljeno: 28.11.2018. 21:09 Autor: UP
UP

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas sa ambasadorom Savezne Repulike Njemačke u Podgorici Robertom Veberom potpisao Protokol o donaciji između Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke i Uprave policije MUP-a Crne Gore, kojim je njemačka policija našoj policiji donirala vozila i vanbrodske motore vrijedne oko 380.000 eura.

Potpisivanju protokola prisustvovali su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has i njihovi saradnici.

Ovom prilikom donirano je 16 motornih vozila „Volkswagen” i šest vanbrodskih motora „Suzuki” koje će koristiti naš Sektor granične policije u nadzoru državne granice i prevenciji, otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela iz oblasti prekograničnog kriminala.

Direktor Veljović je izrazio zahvalnost ambasadoru Veberu na vrijednoj i značajnoj donaciji i kazao da je ova aktivnost još jedna potvrda odnosa povjerenja dvije policija i prije svega sadržajne i kvalitetne saradnje policija Crne Gore i Njemačke koja je u prethodnom periodu, sprovođenjem zajedničkih akcija, dala konkretne rezultate. Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje, a naša i njemačka policija uspješno sarađuju kako na nivou kriminalističkih policija i razmjene relevatnih informacija tako i u oblasti rada graničnih policija. Crnogorska policija postiže sve bolje rezultate, a napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji prepoznat je i u nedavno objavljenom Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori čemu je doprinijela i kontinuirana podška njemačke policije kolegama u crnogorskoj policiji.

Ambasador Verber je izrazio zadovoljstvo zbog još jedne donacije našoj policiji i istakao da njemačka i crnogorska policija u kontinuitetu ostvaruju izuzetnu profesionalnu saradnju i da zajedničkim aktivnostima pružaju doprinos čuvanju granica i prevenciji i sprječavanju prekograničnog i drugih oblika kriminala na evropskom kontinentu.

Savezna policija Njemačke je u prethodnom periodu pružala podršku crnogorskoj policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, a tokom ove godine crnogorskoj policiji u više navrata donirala je sredstva i opremu i finansirala obuke u ukupnoj vrijednosti od oko milion eura.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?