Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Misija OEBS-a nastavlja da podržava rad Ministarstva kulture u izmjeni medijskih zakona

Objavljeno: 30.11.2018. 00:37 Autor: MKU
Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastaviće da podržava napore koje Ministarstvo kulture ulaže u procesima izmjene svih zakona koji se tiču rada medija i ostaje na raspolaganju da ovom Vladinom resoru pruži svu neophodnu pomoć u ovom domenu, zaključeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Marise Daviet.

Ministar Bogdanović i ambasadorka Daviet razgovarali su o procesima koji su u toku, a tiču se nacrta medijskih zakona.

“Komentari koje je pripremio ekspert OEBS-a su preporučujući i ni na koji način nisu obavezujući za Ministarstvo, već imaju za cilj da olakšaju proces usaglašavanja ovih zakona sa najboljom međunarodnom praksom”, kazala je ambsadorka Daviet.

Ministar Bogdanović se zahvalio šefici Misije na komentarima i najavio da će javna rasprava za jedan nacrt zakona biti raspisana već sljedeće sedmice.

“Cijenimo podršku koju je Misija do sada pružila i koju će nastaviti da pruža po pitanju medijskih zakona. Svakako da ćemo nastaviti da vas konsultujemo do samog kraja ovog procesa koji ćemo, siguran sam, uspješno finalizovati u sljedećoj godini”, kazao je ministar Bogdanović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?