Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana ISA² konferencija u Briselu

Objavljeno: 29.11.2018. 20:24 Autor: MJU

Konferencija ISA²- povezivanje javnih uprava, preduzeća i građana održana je u organizaciji Programa ISA² Evropske komisije u Briselu.

Konferenciju je otvorila komesar EU za digitalnu ekonomiju i društvo, Marija Gabriel, koja je istakla da je budućnost Evrope u digitalizaciji, te da je ovo prilika koja se ne smije propustiti, uprkos izazovima koje digitalna tranaformacija donosi i istakla da javne administracije imaju ključnu ulogu u implemenataciji Jedinstvenog digitalnog tržišta.

Komesarka Gabriel je istakla da je EU prvi objedinila sve digitalne inicijative u jedan veliki program EU posvećen digitalizaciji i program Digitalna Evropa (Digital Europe Program) će imati budžet u iznosu od 9.2 milijardi eura.

Na konferenciji koja je okupila profesionalce iz javnih uprava u zemljama EU i institucijama EU, kao i privatnom sektoru učestvovala je i predstavnik Ministarstva javne uprave, Mirjana Begović, načelnik Direkcije za razvoj elektronskih servisa.

Prvi dio Konferencije bio je posvećen najznačajnijim projektma i aktivnosti koji su realizovani prethodne dvije godine, a koji se prije svega oslanjaju na široku implementaciju evropskog okvira interoperabilnosti EIF. Predstavnici zemalja članica predstavili su najznačajnije primjere dobre prakse.

Drugi dio konferencije bio je posvećen planovima za naredne dvije godine, ali i pogled na budućnost  Programa ISA²  nakon 2020.godine.

Na konferenciji su posjetioci imali priliku da se na 17 štandova detaljnije upoznaju sa projektima i njihovom primjenom u privatnom i državnom sektoru.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?