Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija pretresima u Podgorici pronašla oružje, municiju, bombe, eksploziv i kokain – dva lica lišena slobode; dva lica u Beranama osumnjičena da su bespravno gradila stambeno – poslovnu zgradu

Objavljeno: 30.11.2018. 20:42 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a - Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora za vanredne situacije, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimajući planske aktivnosti na kontroli bezbjedonosno interesantnih lica a u cilju sprječavanja vršenja krivičnih djela, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršili više pretresa na području Podgorice. Prilikom pretresa prostorija koje koristi D.V. iz Podgorice, policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj i revolver u ilegalnom posjedu, veću količinu municije različitog kalibra, ručnu bombu M75 i ručnu bombu M52. D.V. je lišen slobode i biće sproveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nadalje, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.J. službenici policije su pronašli i oduzeli oko 280,6 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, kao i šest komada eksplozivnog sredstva i sporogoreći štapin. M.J. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodanja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje opružja i eksplozivnih materija. Svi pronađeni predmeti biće upućeni na u Forenzičkom centru radi vještačenja.

Osim toga službenici SKP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u ODT u Beranama protiv V.R. (44) iz Berana i V.R. (41) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD građenje objekata bez građevinske dozvole. Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, tokom novembra 2018. godine, kao investitori, započeli izgradnju poslovno stambene zgrade koju čine 57 stambenih jedinica organizovanih u sedam nivoa, četiri poslovna prostora u prizemlju i 42 parking mjesta u podrumskoj etaži, i sve to bez obavezne prijave radova i dokumentacije nadležnoj građevinskoj inspekciji. Službenici Odsjeka su u saradnji sa Građevisnkom inspekcijom vršili kontrolu započetog građenja stambeno poslovnog objekta, gdje je utvrđeno da investitori nisu prijavili radove nadležnoj građevisnkoj inspekciji iako su to bili u obavezi da urade 15 dana prije početka izvođenja radova. Na licu mjesta je konstatovano da su vršeni radovi iskopa temeljne jame za potrebe izgradnje budućeg stambenog poslovnog objekta na predmetnoj lokaciji, te da je izvođenjem radova izazvana šteta na okolnim objektima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?