Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kasarna "Milovan Šaranović": Uspješno završena osnovna obuka vojnika po ugovoru, kao i obuka za borbene spasioce

Objavljeno: 30.11.2018. 22:10 Autor: mod
U Centru za obuku Vojske Crne Gore, u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, danas je završena osnovna obuka 59 novoprimljenih vojnika po ugovoru.

Nakon uspješno završene osnovne obuke, koja je počela 8. oktobra, vojnici će biti upućeni u matične jedinice, gdje će nastaviti sa realizacijom Plana i programa stručno-specijalističke obuke, a u cilju sticanja znanja neophodnih za uspješno izvršavanje zadataka na formacijskim dužnostima.

Na svečanosti organizovanoj tim povodom, prisustvovali su zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, v.d. načelnika Odjeljenja za obuku (G-7) Generalštaba Vojske Crne Gore, potpukovnik Živko Rakočević, komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević i glavni podoficir Vojske Crne Gore, zastavnik Stevan Krgović.

Takođe, u Centru za obuku danas je završena i obuka za borbenog spasioca (CLS), koja je započeta 19. novembra.

Cilj obuke, koju je uspješno završilo 14 pripadnika Vojske Crne Gore, bio je osposobljavanje polaznika u pružanju prve pomoći u borbenim uslovima.

Sertifikate o uspješno završenoj obuci polaznicima je dodijelio načelnik Odsjeka za operativne poslove i obuku Centra za obuku, potpukovnik Živojin Burić.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?