Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora otvara Poglavlje 27 - životna sredina i klimatske promjene

Objavljeno: 01.12.2018. 00:51 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović najavio je danas da će Crna Gora otvoriti Poglavlje 27 na međuvladinoj konferenciji koja će se održati u Briselu 10. decembra ove godine.

"Sve članice EU dale su zeleno svjetlo na pregovaračku poziciju Vlade Crne Gore za Poglavlje 27, čime su se stekli uslovi da Poglavlje bude otvoreno 10. decembra", rekao je Radulovic na konferenciji za medije. On je istakao da je ovo uspjeh cijele Crne Gore, posebno se zahvalivsi svojim saradnicima i diplomatama.

“Ovo je značajan uspjeh za Crnu Goru i javno čestitam i zahvaljujem svojim saradnicima. Takođe, zahvaljujem i našoj diplomatskoj mrezi kao i diplomatama zemalja Evropske Unije u Crnoj Gori i Vladinoj pregovaračkoj strukturi. Posebno se zahvaljujem i Delegaciji EU u Podgorici. Ovo je veliki korak u pregovaračkom procesu, a zadovoljstvo mi je što otvaramo Poglavlje 27 u 27. godini od proglašenja Crne Gore ekološkom državom", istakao je Radulović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?