Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Deset timova kandidati za dodjelu grantova za inovativne projekte u ukupnom iznosu od 760 000 eura

Objavljeno: 03.12.2018. 14:31 Autor: Ministarstvo nauke

Ministarstvo nauke


Finalna evaluaciona komisija pozitivno je ocijenila deset inovativnih projekata. Okvirni iznos traženih grantova od strane Ministarstva nauke iznosi 760.000 eura, a pregovori sa nosiocima grantova su u toku.

Do isteka roka za prijavljivanje na Konkurs za dodjelu grantova za inovativne projekte 2018-2020, koji je objavljen u julu ove godine, pristiglo je 29 prijava, koje su upućene na prvu fazu evaluacije, a koju su sprovodili međunarodni evaluatori, izabrani na osnovu posebnog Poziva za evaluatore sa precizno utvrđenim kriterijumima.

Prag od 70 poena prešlo je 17 projektnih prijava, koje su potom upućene na drugu fazu evaluacije, čiji je fokus bio na inovativnosti, potencijalima za komercijalizaciju i konkurentnosti. Finalna evaluaciona komisija u sastavu od tri međunarodna eksperta sprovodila je drugu fazu, tokom koje su održani i intervjui sa kandidatima.

U okviru deset projekata koji su pozitivno ocijenjeni planirano je otvaranje 20 novih radnih mjesta, dok je u pogledu partnerstava na pet projekata ostvareno partnerstvo između privrednih subjekata, na četiri između privrednih subjekata i naučnoistraživačkih ustanova, a na jednom projektu planirano je osnivanje spin-off preduzeća.

Rang listu pozitivno ocijenjenih projekata možete preuzeti OVDJE

Svečana dodjela grantova biće upriličena na Vili Gorica u petak, 14. decembra 2018. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?