Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan okrugli sto povodom Javne rasprave o nacrtu Smjernica Strategije pametne specijalizacije (2018-2024)

Objavljeno: 03.12.2018. 21:27 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke organizovalo je danas Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Smjernica Strategije pametne specijalizacije (2018-2024).

Generalni direktor Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost, dr Darko Petrušić predstavio je dinamiku procesa izrade Strategije pametne specijalizacije i proces identifikacije prioriteta.

Odziv učesnika je bio na zadovoljavajućem nivou - sastanak je okupio 30-ak predstavnika akademskog, privrednog i javnog sektora iz više oblasti razvoja Crne Gore, koje su određene kao potencijalno prioritetne u ovom procesu – obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost, održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane, novi materijali i održive tehnologije, održivi i zdravstveni turizam i informaciono-komunikacione tehnologije (ICT), kao horizontalna platforma.

Sprovođenje Strategije pametne specijalizacije ima veliki strateški značaj za Crnu Goru, jer može podstaći javna i privatna ulaganja u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije. U aktivnoj razmjeni mišljenja i raspravi, učesnici su poseban akcenat dali na potencijalne reprezentativne projekte u okviru identifikovanih prioritetnih sektora.

Ministarstvo nauke je na svojoj veb stranici objavilo Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Smjernica Strategije pametne specijalizacije (2018-2024), u trajanju od 20 dana, u periodu od 16. novembra do 6. decembra 2018. godine. Nakon sugestija i komentara dobijenih po Javnom pozivu, a do kraja tekuće godine, Ministarstvo nauke će dostaviti Vladi Prijedlog Smjernica Strategije pametne specijalizacije na razmatranje i usvajanje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?