Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić sa novoimenovanim ambasadorom Makedonije Trpkoskim: Puna podrška Crne Gore evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Makedonije

Objavljeno: 04.12.2018. 22:22 Autor: MUP
Crna Gora i Makedonija prijateljske su zemlje, a kvalitet odnosa potvrđen je kroz različite aspekte kako bilateralne tako i regionale saradnje, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori, Mihajla Trpkoskog.

Izrazivši podršku politici evropskog i evroatlantskog opredjeljenja Makedonije, i konkretnim koracima na tom putu, ministar Nuhodžić je poručio da Republika Makedonija može računati na pomoć i podršku Crne Gore u predstojećim aktivnostima. S tim u vezi, sagovornici su konstatovali da od naročitog značaja može biti dosadašnje iskustvo Crne Gore u procesu evropskih integracija, budući da je veliki dio tog puta naša zemlja već prešla, kao i podrška procesu pristupanja NATO-u, što je Crna Gora već ostvarila postavši član ove Organizacije.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na projekte između dva resora unutrašnjih poslova i konstatovali da je kvalitet njihove realizacije na visokom nivou, naročito u oblasti policijskih poslova, sa akcentom na organizovanje zajedničkih patrola u okviru kojih policajci iz Makedonije zajedno sa crnogorskim kolegama patroliraju našim primorjem tokom ljetnje turističke sezone.

Pohvaljeni su i projekti u oblasti vanrednih situacija, kao i aktivnosti na planu borbe protiv trgovine ljudima, koje su ozvaničene potpisivanjem Sporazuma u ovoj oblasti.

U narednom periodu, kako su zaključili ministar i ambasador, saradnja dvije zemlje unapređivaće se kako kroz pojedinačne projekte, tako i kroz regionalne inicijative i platforme, u cilju snažnijeg ekonomskog razvoja i povoljnog regionalnog bezbjednosnog ambijenta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?