Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OBILJEŽAVANJE PETOGODIŠNJICE RADA JAVNE USTANOVE CENTAR ZA DNEVNI BORAVAK DJECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU I ODRASLIH LICA SA INVALIDITETOM U PRIJESTONICI CETINJE

Objavljeno: 03.12.2018. 21:34 Autor: mrss

Dana, 03.12.2018. godine u Zetskom domu na Cetinju, kao jedna od aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, svečano je obilježen jubilej, pet godina rada Javne ustanove Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje. Na svečanosti su govorili generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, i direktor Dnevnog boravka Božidar Drecun.

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija istakao je da mi kao odgovorno društvo moramo da pokažemo da vodimo računa o najranjivijim kategorijama, a to su između ostalih, i osobe s invaliditetom, da je njihova participacija u svim sferama našeg društva važna, i da je važno oslušnuti njihove želje i potrebe i pomjeriti granice kada su oni u pitanju.

mrss

Kuševija je istakao da su cetinjani kroz istoriju pokazali taj odnos humanosti i razumijevanja. Pokazali su to prije pet godina kada su osnovali Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju a kasnije kroz osnivanje Dnevnog boravka za odrasla lica sa invaliditetom. Činjenica koja potvrđuje njihov rad jeste da su obije usluge licencirane od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Na svečanom događaju je i prikazan dokumentarni film koji na najbolji način prezentuje rad ovog centra.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?