Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana svečana premijera filma ''Naša snaga - Vojska Crne Gore''

Objavljeno: 05.12.2018. 01:40 Autor: mod
Večeras je u Cineplexx-u održana svečana premijera dokumentarno-edukativnog filma “Naša snaga - Vojska Crne Gore”, koji je za potrebe Ministarstva odbrane, a uz finansijsku podršku Ministarstva odbrane Velike Britanije uradila producentska kuća, NVO „Centar za multimedijalnu produkciju“ (CEZAM).

Premijeru su najavili generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp
 
,,U godini kada Crna Gora i Velika Britanija obilježavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, film koji ćemo večeras vidjeti samo je jedan u nizu dokaza odličnih bilateralnih odnosa između naših zemalja, ali i sjajan način da se obilježi ovaj značajni jubilej“, kazao je Volkov.

On je istakao da film približava publici Vojsku Crne Gore, kroz priču mladih oficira, njihovu ljubav prema poslu, ali i patriotizam, kao neodvojivi segment bića svakog vojnog lica. 

mod

Volkov je kazao da je vojna profesija uzvišena i kompleksna, jer iziskuje stalnu spremnost i agilnost u radu. „Suština vojničke časti, vojničke obaveze i ponosa je služenje državi i svim građanima naše Crne Gore. To je obaveza i čast najvišeg reda i najveće važnosti, čega su naši vojnici i oficiri svjesni i na što su ponosni“, zaključio je Volkov, uz uvjerenje da će film motivisati mlade da budu dio Vojske Crne Gore i služe svojoj domovini.

Ambasadorka Kemp je kazala da su odnosi između Crne Gore i Velike Britanije danas bolji nego ikada i dodala: „Iako najveći dio Evrope uživa u blagodetima mira i prosperiteta više od 70 godina, to ne bi bilo moguće bez svih onih koji su spremni da rizikuju svoje živote da bi garantovali našu bezbjednost i miran san.“

mod

Ona je kazala da je film za one kojima dugujemo trajnu zahvalnost jer su izabrali zahtjevnu vojničku karijeru.

Premijeri su prisustvovali članovi kabineta ministra odbrane, kao i načelnika GŠ, na čelu sa načelnikom, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem

Podgorička publika će film, čiju režiju potpisuje Blagota Marunović, moći da vidi sjutra, 5. decembra, u 20 h, u sali broj 5 bioskopa Cineplexx, nakon manifestacije “Budi dio nas”, čiji su organizatori Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, a koja se u Delti održava od 17 do 20 h. Ulaz na projekciju filma je slobodan. 

mod mod






Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?