Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora i Italija u 2019/2020. finansiraće pet zajedničkih naučnoistraživačkih projekata

Objavljeno: 05.12.2018. 20:19 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Crne Gore i Nacionalni istraživački savjet Republike Italije (CNR) finansiraće pet zajedničkih naučnoistraživačkih projekata crnogorskih i italijanskih ustanova.

Nakon završetka konkursa i evaluacije projekata, odlučeno je da se od osam prijavljenih radova prihvati pet. Ministarstvo nauke će projekat crnogorskih institucija finansirati sa 2.500 eura na godišnjem nivou, a isti iznos CNR će obezbijediti za italijanske timove.

Priliku da rade zajedno sa kolegama iz Italije dobili su stručnjaci sa Instituta za biologiju mora, Biotehničkog instituta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Geološkog zavoda i Istorijskog instituta Crne Gore. Oni će sa realizacijom projekata početi 1.januara 2019. godine, a planirano je da zajednički rad traje dvije godine. Timovi su dužni da završni izvještaj dostave najkasnije tri mjeseca nakon završetka projekta.
Riječ je o projektima u prioritetnim oblastima istraživanja, koji će biti realizovani kroz zajedničke posjete, razmjenu mišljenja i iskustva i istraživački rad naučnika iz Crne Gore i Italije. Ovogodišnji konkurs, koji je trajao od 8. marta do 26. juna, treći je po redu nakon potpisivanja sporazuma o saradnji između Ministarstva nauke i CNR-a 4. jula 2013. godine.

Listu odobrenih projekata možete preuzeti ovdje
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?