Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalni forum o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima – instrumenti, standardi i praksa, 6-7. decembra 2018. u Herceg Novom

Objavljeno: 05.12.2018. 20:39 Autor: Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa projektima „IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“ i „Eurol 2“ organizuje „Regionalni forum o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima – instrumenti, standardi i praksa“, koji će se održati 6-7. decembra 2018. u hotelu „Palmon Bay“ u Herceg Novom.

Riječ je o četvrtom sastanku ove vrste u Crnoj Gori, a drugom u formi Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji, koji okuplja predstavnike država Regiona, uz učešće predstavnika navedenih projekata, kao i eksperata iz Evropske unije i Regiona, kako bi razgovarali o izazovima i mogućnostima za unapređenje saradnje u krivičnim stvarima, sa ovogodišnjim naglaskom na pitanjima izručenja i zajedničkih istražnih timova.

Osim Evropske konvencije o ekstradiciji, čijih 60 godina od donošenja obilježavamo Regionalnim forumom, učesnici će diskutovati i o instrumentima, standardima i praksi pravosudne saradnje: bilateralnim ugovorima, evropskom nalogu za hapšenje, Kancelariji evropskog javnog tužioca, kao i o Programu pravde Evropske komisije kojem je Crna Gora nedavno pristupila.   

Regionalni forum počinje sa radom u četvrtak, 6. decembra u 9:30 časova, uvodnim izlaganjima Nikole B. Šaranovića, generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju i projekte Ministarstva pravde Crne Gore, Marcije Palote (Marzia Palotta), programske službenice za pravosuđe i unutrašnje poslove u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Orelijana Žulijara (Aurelien Juliard), programskog službenika za pravosuđe i unutrašnje poslove u Delegaciji Evropske unije u Republici Albaniji, Silvija Šinkovca, upućenog tužioca EU iz projekta „IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“ i Marije Gracije Benedeti (Maria Grazia Benedetti), zamjenice rukovodioca tima u projektu „Eurol 2“.

Uvodni dio Foruma je otvoren za javnost.

 

MINISTARSTVO PRAVDE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?