Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vrhovni državni tužilac i direktor Uprave policije formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Objavljeno: 06.12.2018. 17:11 Autor: UP i VDT; foto i video - Služba za odnose s javnošću
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović su danas održali sastanak na kojem je ocijenjeno da je saradnja policije i tužilaštva profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv najtežih i svih drugih oblika kriminala.

Napredak u borbi protiv organizovanog kriminala prepoznat je i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, a ocjene evropskih partnera potvrđuju odlučnost policije i tužilaštva u postizanju mjerljivijih rezultata u ovoj oblasti.

Na sastanku je razmatrana i borba protiv trgovine ljudima, kao jednog od aktuelnih izazova i u državama regiona.

VDT Stanković i direktor Veljović ocijenili su da treba da postoji jača povezanost nadležnih organa u rješavanju ove problematike, kako bi akcije na otkrivanju, suzbijanju i procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i povezanih krivičnih djela bile pravovremeno koordinirane a time i efikasnije.

Stanković i Veljović su, shodno tome, danas formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima kojim rukovoditi tužilac a čiji članovi su predstavnici MUP–a, Uprave policije, Tužilaštva i Ministarstva pravde.

Uprava policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, u kontinuitetu sprovodi akciju trajnog karaktera usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje trgovine ljudima i bliskih krivičnih djela, a kako bi rezultati u narednom periodu bili još uspešniji policija preduzima brojne aktivnosti u jačanju stručnih i materijalno – tehničkih kapaciteta uz podršku međunarodnih partnerskih organizacija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova
Uprava policije




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?