Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavljena pravila Trećeg poziva za dostavljanje projektnih predloga u okviru Dunavskog transnacionalnog programa

Objavljeno: 06.12.2018. 19:00 Autor: KEI
Kancelarija za evropske integracije organizovala je info dane na kojima je najavljena objava Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Planirani budžet najavljenog poziva iznosiće 60 miliona eura, od čega će 3,3 miliona biti opredijeljeno za partnere iz zemalja korisnica Ipe. Poziv će biti otvorenog karaktera za oblasti, održivog korišćenja nacionalne i kulturne baštine, obnavljanje i održavanje ekoloških koridora, upravljanje rizicima i poboljšanje institucionalnih kapaciteta, dok će mogućnost podnošenja predloga projekata u okviru ostalih specifičnih ciljeva biti ograničenog karaktera.

KEI

Objava Trećeg poziva očekuje se krajem decembra 2018.

Cilj Dunavskog transnacionalnog programa jeste doprinos rješavanju zajedničkih izazova i potreba u specifičnim oblastima, kao i promocija ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije na području Dunavskog regiona.

Trenutno se u Crnoj Gori sprovodi 10 projekata odobrenih u okviru Prvog i Drugog poziva ovog programa, u okviru kojih je crnogorskim partnerima na raspolaganju iznos od 893 hiljade eura.

KEI

Info danima, koji su održani u Podgorici (28. novembra), Bijelom Polju (29. novembra) i Kotoru (4. decembra), prisustvovali su predstavnici državnih institucija, organa lokalne samouprave i organizacija civilnog društva, koji su ovom prilikom informisani o načinu funkcionisanja Dunavskog transnacionalnog programa kao i sa tematskim ciljevima i prioritetima koji će biti podržani u okviru ovog poziva.

Više informacija o narednom pozivu, kao i dokumentaciju potrebnu za apliciranje možete preuzeti sa sljedećeg linka:
http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?