Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u četiri grada rasvijetlila više krivčnih djela; oduzet i eksploziv

Objavljeno: 07.12.2018. 21:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – CB Podgorica su lišili slobode S.B. (31) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio KD teška tjelesna povreda na štetu C.S. iz Podgorice. On je, kako se sumnja, nakon verbalnog i fizičkog konflikta, oštećenom zadao više udaraca u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je oštećeni pao i udario u betonsku podlogu. S.C. je hospitalizovan u UB KCCG gdje mu je konstatovana teška tjelesna povreda u vidu frakture lobanje.

Podgorička policija je lišila slobode B.A. (25) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio sedam KD krađa. On je ova krivična djela počinio na štetu više građana Podgorice, a na način što je, kako se sumnja, otuđio sedam bicikala, od kojih su tri električna veće materijalne vrijednosti, i druge predmete. Službenici CB Podgorica su lišili slobode i D.K. (37) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa u produženom trajanju. On je u dva navrata, kako se sumnja, na štetu jedne firme sa gradilišta otuđio građevinski materijal. Ova dva lica će biti privedena nadležnom tužiocu uz krivične prijave.

Službenici CB Nikšić su, sprovodeći kontinuirane aktivnosti koje su usmjerene na otkrivanje i sprječavanje tzv. ulične prodaje opojnih droga, procesuirali četiri lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Policija je kontrolisala dva vozila, izvršila pretres stana i drugih prostorija i kontrolisala lice ispred jedne srednje škole. Pronađena su tri pvc pakovanja marihuane, pvc kesica heroina, tegla sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i cigareta sa istim sadržajem. Po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirani su F.L. (24) iz Nikšića, N.R. (37) iz Podgorice, B.T. (20) iz Nikšića i V.M. (18). O događaju je prethodno obaviješten nadležni državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela, te da se radi o prekršaju.

Službenici CB Berane su izvršili i dva pretresa dvije porodične kuće na području Berana. Pretresom kuće D.Ć. pronađena su i oduzeta dva pakovanja privrednog eksploziva "Amoneks" sa dvije električne kapisle, kao i električna bušilica, lap top, digitalni risiver i druge stvari. O događaju je upoznat nadležni tužilac. Pronađeni eksploziv sa kapislama je upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Drugim pretresom, izvršenim u kući J.B, pronađeni su vazdušna puška, akumulator i autokasetefon, a oduzeti su zbog sumnje da potiču iz krivičnog djela krađa. I o ovom događaju je obaviješten tužilac. Takođe, službenici beranske policije su izveli raciju u jednom ugostiteljkom objektu i kod V.J. (19) pronašli i oduzeli 6,7 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i jedan nož na rasklapanje. Protiv ovog lica je podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Osim toga, cetinjska policija je kontrolisala 32 bezbjednosno interesantna lica, od kojih je sankcionisano šest lica. Nadalje, ovim aktivnostima pronađena su i lišena slobode tri bezbjednosno interesantna lica za kojima je bila raspisana potjernica. Od M.R. (58) iz Cetinja policija je oduzela blindirano vozilo marke „Audi A8“.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?