Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić i direktor Veljović sastali se sa ambasadorima zemalja EU: MUP i Uprava policije ostvarili značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala

Objavljeno: 07.12.2018. 23:38 Autor: MUP; Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktor Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora zemalja članica Evropske unije (EU), predvođene šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

U fokusu današnjeg susreta bila je diskusija o radnom dokumentu, takozvanom „Non pejperu“ i o ulozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u poglavlju 23 i naročito u poglavlju 24 kojim rukovodi MUP.

Na sastanku je konstatovano da je Crna Gora u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i da su MUP i Uprava policije bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala.

Ministar i direktor izrazili su zahvalnost Delegaciji EU i ambasadorima na prijateljskom odnosu i snažnoj podršci koju u kontinutitetu pružaju, a koja je iskazana kroz značajna finansijska ulaganja iz IPA fondova, i naročito kroz direktnu budžetsku podršku, a u cilju jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i unapređenja kvaliteta rada i rezultata MUP-a i Uprave policije.

Sa sastanka je poručeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od izuzetnog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala, a s tim u vezi i dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima.

Na današnjem sastanku iskazano je i interesovanje za aktuelna politička dešavanja, i ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?