Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić u Sjedinjenim Američkim Državama posjetio dijasporu iz Crne Gore

Objavljeno: 10.12.2018. 19:26 Autor: mrss
Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, na poziv humanitarnog udruženja „Euro Gusinje“ iz Njujorka, boravio je u posjeti dijaspori porijeklom iz Crne Gore, uglavnom iz Plava i Gusinja, koja je sedmi put po redu organizovala „Veče dijaspore“.

Čestitajući jubilej udruženju „Euro Gusinje“ koje ove godine obilježava deceniju od osnivanja, ministar Purišić je iskoristio priliku da predstavi vladine projekte koji se odnose na poboljšanje uslova života na sjeveru Crne Gore, posebno se osvrćući na one koji se odnose na Plav i Gusinje. Naglasio je važnost kapitalnog projekta, izgradnja auto-puta, koji će bolje povezati sjever sa jugom i centralnim dijelom države.

mrss
  
„Naredne godine će početi rekonstrukcija dionice puta Dinoša- Zatrijebac dolinom Cijevene, koja je završna dionica, za ovaj kraj veoma važnog putnog pravca Podgorica-Gusinje. Tender za izbor izvođača radova je već raspisan. Takođe, namjera je da se započne i sa izgradnjom puta Plav- Bogićevica kao dionica budućeg regionalnog puta Plav- Dečane“ – kazao je Purišić.

On se zahvalio članovima udruženja na ogromnom doprinosu, socijalnoj brizi i humanom radu.

„Vaša pomoć kroz različite humanitarne akcije, kao što su rješavanje elementarnih socijalnih potreba, izgradnja porodičnih domova, pružanje pomoći za liječenje su za svaku pohvalu i čine naše odnose još snažnijim“ – dodao je Purišić. 

mrss

Ministar je pozvao naše građane i iseljenike iz Sjedinjenih Američkih Država da investiraju u zavičaj kroz različite biznis projekte, stvarajući pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i jačanje ekonomskih aktivnosti.

„Očekujem da će uzajamno dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu“ – zaključio je Purišić.

Ministar Purišić je tokom boravka u SAD-u prisustvovao i godišnjoj skupštini Bošnjačko-Američke Nacionalne Asocijacije (BANA) koja se takođe bavi humanitarnim radom. Predstavljajući rezultate i učinke rada, istaknuto je da podržavaju brojne humanitarne akcije u zavičaju, u Plavu, Gusinju i šire. Udruženje je posebno naglasilo aktivnost izgradnje tri porodične kuće od „temelja do krova“ koje su pogođene zemljotresom koji se dogodio u januaru mjesecu u ovom dijelu Crne Gore.

mrss
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?