Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nacrt akcionog plana za sprovođenje Strategije suzbijanja nasilnog ekstremizma za 2019. godinu

Objavljeno: 03.12.2018. 19:43 Autor: MUP
U cilju inteziviranja praćenja implementacije Akcionog plana, Biro za operativnu koordinaciju je formirao tijelo – Nacionalni međuresorski operativni tim za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje CVE Strategije, čiji je zadatak da izradi Izvještaj o realizaciji važećeg Akcionog plana i pripremi novi Akcioni plan za 2019. godinu. Ovo tijelo je izradilo Predlog Akcionog plana za 2019. godinu shodno Metodologiji koja prati Uredbu o načinu i postupku izrade, usklađivnja i praćenja sprovođenja strategijskih dokumenata.

Akcioni plan definiše operativne ciljeve, odnosno aktivnosti i druge elemente za realizaciju četiri strateška cilja: (1) Adekvatno razumijevanje pokretača radikalizacije u cilju prevencije radikalizacije, (2) Jačanje kapaciteta i uspostavljanje djelotvornih mehanizama koordinacije među odgovornim institucijama na nacionalnom i međunarodnom nivou, (3) Sprovođenje aktivnosti kao odgovor na pokretače radikalizacije – suzbijanje radikalizma i nasilnog ekstremizma i (4) Sprovođenje monitoringa i evaluacije u cilju eliminisanja posljedica nasilnog ekstremizma i terorizma i planiranja budućih aktivnosti.

Nacrt AP za 2019. godinu možete preuzeti na sljedećem linku:

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?