Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Svečano uručenje ključeva za 51 korisničku porodicu u okviru Regionalnog stambenog programa Kamp Konik - Podgorica

Objavljeno: 11.12.2018. 15:48 Autor: mrss
Zadovoljstvo nam je najaviti predstojeći događaj svečanog obilježavanja završetka izgradnje Pod-projekta MNE5 „Izgradnja 51 stambene jedinice za stanovnike Kampa Konik u Podgorici“ čija ukupna vrijednost iznosi oko 1.8miliona eura.

Kroz Regionalni stambeni program za Crnu Goru, predviđeno je obezbjedjenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 lica (1.177 domaćinstava) koja spadaju u najranjivije kategorije (lica smještena u neformalnim kolektivnim centrima i ugrožena lica u privatnom smještaju, sa posebnim osvrtom na Kamp Konik).

Kroz navedeni program predviđena je: gradnja 907 stambenih jedinica; isporuka građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica, gradnja 50 gotovih kuća, 62 smještajne jedinice u Domu starih u Pljevljima, kupovina stanova u Opštini Herceg Novi sa mogućnošću prošrenja projekta i na druge primorske opštine, Rekonstrukcija postojećih Vojnih objekata – Vojni kompleks Trebjesa za potrebe izgradnje doma za stara i odrasla invalidna lica u opštini Nikšić. Ukupna vrijednost projekta: 27.696 miliona eura a kontribucija države: 15%, tj. 4.154 miliona eura; potrebna sredstva: 23. 542 miliona eura.

Glavni donator programa je Evropska Unija, a značajne novčane kontribucije osigurale su vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske itd. Snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice - UNHCR i Organizacija za sigurost i saradnju u Evropi - OSCE.

Četiri partnerske zemlje (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska) uspostavile su veliki broj bilateralnih i regionalnih radnih grupa, uz znatnu podršku UNHCR-a, OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija, koje djeluju u skladu sa dogovorenim okvirom. Implementacijom Regionalnog stambenog programa zatvoriće se poglavlje raseljeništva na prostoru bivših jugoslovenskih republika.

S tim u vezi, koristimo priliku da 12. decembra 2018. godine u Podgorici, sa početkom u 12:00 časova, najavimo ceremoniju uručenja ključeva korisnicima stanova za stanovnike Kampa Konik izgrađenih kroz Regionalni stambeni program u Crnoj Gori.

Iskreno se nadamo da ćete se odazvati našem pozivu i svojim prisustvom uveličati ceremoniju dodjele ključeva korisnicima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?