Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konferencija „Procjena troškova implementacije strategija kao dio strateškog planiranja“

Objavljeno: 10.12.2018. 19:26 Autor: MJU
Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći, Admir Šahmanović, učestvovao je na konferenciji na temu „Procjena troškova implementacije strategija kao dio strateškog planiranja“ u organizaciji Nacionalne Agencije za državnu upravu, Generalni Sekretarijat Vlade Ukrajine, Centra za adaptaciju državne uprave u skladu sa EU standardima u Kijevu, Ukrajina.

U fokusu konferencije je razmjena ekspertize i iskustva između zemalja članica i kandidata za članstvo, članica inicijative „Istočno partnerstvo“ u kontekstu unapređenja javne uprave i sistema upravljanja javnim finansijama.

Šahmanović je na konferenciji učestovao na predlog Evropske komisije koja je prepoznala implementaciju Strategije reforme javne uprave u Crnoj Gori i naš Akcioni plan za reformu javne uprave kao kvalitetan dokument i pozitivan primjer koje može biti korisno iskustvo za Ukrajinu, ali i za druge države.

Šahmanović je na konferenciji govorio i o procesu same pripreme akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave, te o drugim aktuelnim pitanjima, kada je u pitanju proces optimizacije i reorganizacije državne uprave. On se posebno osvrnuo na pripremu Plana optimizacije javne uprave 2016-2020. ističući da je to dokument koji je rađen u partnerstvu sa EK, ali koristeći se komparativnim iskustvima drugih država.

Konferenciji su prisustvovali zvaničnici ukrajinske Vlade, predstavnici Evropske komisije i SIGME, predstavnici vlada Latvije, Jermenije, Bjelorusije, Turske, Gruzije, Azerbejdžana i nevladinog sektora.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?