Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

General Dakić u Skoplju sa načelnikom GŠ OS Makedonije, ministarkom Šekerinskom i predsjednikom Ivanovim

Objavljeno: 11.12.2018. 20:19 Autor: mod

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić, boravi danas u Skoplju, u zvaničnoj posjeti Oružanim snagama Makedonije.

On se danas sreo sa načelnikom Generalštaba OS Makedonije, general-majorom Vaskom Đurčinovskim, ali i sa ministarkom odbrane, Radmilom Šekerinskom i predsjednikom Đorđem Ivanovim.

Načelnici generalštabova vojski dvije zemlje osvrnuli su se na značaj bogate bilateralne saradnje dviju armija i razgovarali o načinima njenog daljeg unapređenja. General-major Đurčinovski je brigadnog generala Dakića upoznao sa procesom transformacije i strukturom makedonske armije, te kontribucijom u nacionalnim i internacionalnim operacijama. Brigadni general Dakić je podijelio iskustva o integraciji VCG u NATO, naglasivši spremnost VCG na saradnju u toku pristupanja i integracije Makedonije u NATO.

Tokom razgovora sa ministarskom Šekerinskom, istaknut je značaj intenzivne saradnje na planu odbrane među zemljama regiona, ali i bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Makedonije.

Generala je u posjetu primio i predsjednik Republike Makedonije, Đorđe Ivanov, koji je istakao važnost održavanja stabilnosti u regionu. Načelnik GŠ VCG je poručio da će Republika Makedonija imati punu podršku Crne Gore na putu ka evroatlantskim integracijama.

General Dakić večeras će sa članovima delegacije i državnim sekretarom Slobodanom Filipovićem, prisustvovati zajedničkom prednovogodišnjem koncertu vojnih orkestara Makedonije, Crne Gore i Bugarske koji se organizuje u Domu vojske u Skoplju.

General Dakić sjutra će posjetiti KFOR, gdje će se sresti sa komandantom misije, general-majorom Lorencom D’Adariom (Lorenzo D’Addario).

mod

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?