Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sjedište OEBS-a: Direktorka Ljuljanaj-Jovićević na sastanku Foruma za bezbjednosnu saradnju

Objavljeno: 12.12.2018. 19:39 Autor: mod
U sjedištu Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Beču, danas je održan sastanak Foruma za bezbjednosnu saradnju (FSC). Sastanku je prisustvovala i delegacija iz Crne Gore, na čelu sa generalnom direktoricom Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane, Almom Ljuljanaj-Jovićević.

Na sastanku Foruma razmatrani su rezultati i zaključci sa sastanka Ministarskog savjeta OEBS-a. Prezentovan je i trenutni status MONDEM Programa u Crnoj Gori, te prijedlozi za buduće projekte u saradnji sa OEBS-om po pitanju sigurnog skladištenja ubojnih sredstava i rješavanja viškova zastarjele municije.

Budući projekti ovog tipa se odnose na obuku pripadnika Vojske Crne Gore u upravljanju životnim ciklusom municije, kao i na rekonstrukciju postojećih skladišta municije. Pomoć OEBS-a i drugih međunarodnih subjekata u narednom periodu će biti od velikog značaja za realizaciju ovih potreba. Nakon sastanka FSC-a, održan je i sastanak Kluba prijatelja MONDEM-a, na kojem je detaljno razmotrena tehnička informacija o MONDEM programu.

Posjeta je bila prilika da se delegacija bilateralno sastane sa predstavnicima zemalja potencijalnih donatora radi razmatranja modaliteta daljeg unapređenja saradnje u oblasti logistike.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?