Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Glumac Stefan Kapičić posjetio Ministarstvo kulture

Objavljeno: 12.12.2018. 19:54 Autor: MKU

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas sa proslavljenim crnogorskim i holivudskim glumcem Stefanom Kapičićem.

MKU

Sastanku su prisustvovali i koreanski producent TJ Chung i reditelj Milan Todorović, koji su predstavili ministru Bogdanoviću svoje viđenje buduće saradnje na filmskim projektima, ali i namjeru da promovišu Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju.

MKU

Tokom susreta ministar Bogdanović je upoznao sagovornike sa glavnim aktivnostima Ministarstva kulture na razvoju kinematogtafije. Posebno je razgovarano o odredbama Zakona o kinematografiji koje predvidjaju podsticajne mjere za inostrane producente koji snimaju u Crnoj Gori. Navedena odredba, kako je istakao ministar Bogdanović predstavlja važan podsticaj razvoju filmske umjetnosti i filmskog turizma.

Ministar Bogdanović je predstavio i dosadašnje uspjehe crnogorske kinematografije na regionalnim, ali i svjetskim filmskim smotrama, i istakao da će Crna Gora u januaru naredne godine postati punopravna članica fonda Savjeta Evrope EURIMAGES.

MKU

Na sastanku je zaključeno da postoje značajne mogućnosti za saradnju u raznim oblastima kinematografije i dogovoreno da se u narednom periodu, sa Filmskim centrom i filmskim stvaraocima u Crnoj Gori definišu konkretne aktivnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?