Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Ministar Radunović: Zakon o javno – privatnom partnerstvu će biti dobra osnova za buduća infrastrukturna ulaganja

Objavljeno: 13.12.2018. 02:30 Autor: Ministarstvo finansija
Ministarstvo finansija

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) uz učešće, ministra finansija, Darka Radunovića, ministarke ekonomije, Dragice Sekulić, ministra zdravlja, dr Kenana Hrapovića, ministra rada i socijalnog staranja, Kemala Purišića i ministra održivog razvoja i turizma, Pavla Radulovića, organizovala je Gala večeru povodom programa „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“. U otvorenoj panel diskusiji, sagovornici su razgovarali sa izvršnim direktorom AmCham-a, dr Markom Miročevićem, o aktuelnim pitanjima i izazovima u oblastima na čijem su čelu, te dali osvrt na dosadašnju saradnju u okviru programa „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“. Prisutnima su se obratile novoizabrana ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke i predsjednica AmCham-a, Katarina Bulatović. 

„Zakon o javno – privatnom partnerstvu je uslov, ali i dobra osnova za dalje investicione aktivnosti, infrastrukturna ulaganja, kao i poboljšanje ambijenta za investicije u oblastima od značaja za obavljanje poslova od javnog interesa“ , saopštio je ministar finansija, Darko Radunović u okviru panel diskusije. Govoreći o Zakonu o javno – privatnom partnerstvu, ministar je kazao da su realna očekivanja da se Predlog navedenog zakona u narednom periodu nađe u skupštinskoj proceduri i istakao da je koncept Zakona baziran na naporima da kreiramo nove mogućnosti za investicioni rast kroz nova ulaganja na partnerskoj osnovi.

„Ministarstvo finansija posebno razmatra predloge propisa sa aspekta uticaja na poslovni ambijent, što je dodatan impuls našim naporima da u saradnji sa ostalim resorima unaprijedimo prostor za investicije u Crnoj Gori”, rekao je ministar Radunović između ostalog na temu uticaja propisa na poslovni ambijent, i naglasio da prilikom procjene svih novih zakonskih rješenja,  svaki novi administrativni zahtjev privredi ili povećavanje troškova nije kočnica samo biznisu već usporava i državu i cjelokupan naš ekonomski ambijent.

Na kraju svog izlaganja, ministar Radunović je izrazio spremnost Ministarstva finansija na uspostavljanju odgovarajuće saradnje sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori na zajedničkom radu prilikom pripreme Predloga za izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

„Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ AmCham Montenegro, sprovodi sa pet ministarstava u Vladi Crne Gore (Ministarstvom finansija, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Ministarstvom održivog razvoja i turizma). Program ima za cilj podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora u Crnoj Gori kako bi se doprinijelo efikasnijem uklanjanju barijera za biznis, ali i kvalitetnijim tekstovima pravnih akata i boljoj primjeni samih pravnih normi od strane kako javne uprave, tako i privatnog sektora. 

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?