Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Senad Gačević i Slavica Leković dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2018. godinu

Objavljeno: 12.12.2018. 20:51 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2018. godinu su Senad Gačević, redovni profesor Muzičke akademije sa Cetinja, Univerzitet Crne Gore i Slavica Leković, profesorica razredne nastave u JU OŠ „Oktoih“, Podgorica.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Zoja Bojanić-Lalović, predsjednica, prof. dr Marko Camaj, član, Mubera Kurpejović, članica, Ljiljana Krivokapić, članica i Mijajlo Đurić, član.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za 8 ustanova i 10 pojedinaca.

Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će svečano uručiti ministar prosvjete dr Damir Šehović 17. januara 2019. godine u Vili „Gorica“ sa početkom u 10 sati.

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?