Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Akcija „Šetač II“: Krivične prijave protiv osam lica zbog krijumčarenja i prodaje droge; danas dva lica lišena slobode

Objavljeno: 12.12.2018. 21:06 Autor: UP
Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju „Šetač II“ koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu u odnosu na više lica za koja se sumnja da su se bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga na području Crne Gore i krijumčarenjem droge prema zemljama regiona. Tokom ove akcije u više navrata policija je zaplijenila oko 32,6 kg marihuane i podnijela ukupno četiri krivične prijave protiv osam lica, od kojih je pet lišeno slobode u prethodnom periodu.

Službenici Odsjeka i PJP su danas, 12.12.2018. godine, izvršili pretrese na dvije lokacije u Podgorici i tom prilikom lišili slobode dva lica za koja se sumnja da su učestvovala u navedenim krivičnim djelima, i to N.D. (60) iz Podgorice i V.D. (40) državljanina Republike Albanije sa boravkom u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je za D.S. (38) iz Podgorice raspisana potjernica. Lica lišena slobode će biti uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu, a krivičnom prijavom je obuhvaćeno i treće lice koje se potražuje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?