Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak u vezi projekta "Priprema tehničke dokumentacije za izradu informacionog sistema za potrebe sektora drumskog saobraćaja"

Objavljeno: 13.12.2018. 19:05 Autor: MSP

Inicijalni sastanak na projektu „Priprema tehničke dokumentacije za izradu Infromacionog sistema za potrebe sektora drumskog saobraćaja“ održan je danas u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva

Sastanak je otvorio ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, koji je naglasio značaj saradnje između Crne Gore i Slovačke Republike, u pravcu obezbjeđenja kako finansijske tako i stručne podrške koju slovačka država i kompanije pružaju prenoseći pozitivna iskustva i prakse iz Evropske Unije na polju organizacije i upravljanja drumskim saobraćajem.

„Pored ulaganja u putnu ifrastrukturu, od izuzetnog značaja je da obezbijedimo jačanje institutcionalnih i tehničkih kapaciteta koji obezbjeđuju logističku podršku funkcionisanju sektora saobraćaja u cjelini“, što je i cilj ovog projekta“, istakao je ministar Nurković.

Ambasador Slovačke Republike u Crnoj Gori, g. Roman Hloben, je pohvalio napore koje država Crna Gora ulaže u modernizaciju putne infrastrukture i sektora saobraćaja u cjelini, i ukazao na potrebu jačanja međudržavne saradnje.

„Važno je da ovaj i slični projekti koji se realizuju u saradnji sa UNDP-em konkretnim rezultatima pokažu opravdanost ulaganja i time trasiraju put za planiranje buduće podrške“, kazao je ambasador Hloben.

Sastanku su prisustvovali  predstavnici UNDP-a, Ministarstva saobaraćaja i pomorstva, Privredne komore Crne Gore, Mašinskog fakulteta, Direkcije za saobraćaj i kompanije StormLevel iz Bratislave.

Projekat se realizuje iz sredstava Ministarstva finansija Slovačke Republike, uz tehničku podršku UNDP-a u Crnoj Gori. Do kraja februara 2019. godine, očekuje se da će se analizom podataka, informacija, procesa i nadležnosti svih aktera jasno definisati struktura  potrebnog softverskog rješenja i neophodne prateće hardverske infrastrukture i opreme, koja će služiti Ministarstvu saobraćaja i pomorstva da adekvatno upravlja procesima licenciranja prevoznika, organizacije drumskog saobraćaja i homologacije motornih vozila, kao i inspekcijskog nadzora u ovoj oblasti.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?