Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanka Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Objavljeno: 13.12.2018. 20:22 Autor: MUP
Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje, koji je organizovan sa ciljem analize prethodne požarne sezone, te priprema odgovora na moguće elementarne i druge nepogode za predstojeći zimski period.

Na sastanku je analiziran odgovor učesnika sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone 2018. godine, gdje je istaknuto da su se požari na otvorenom prostoru događali u primorskom i središnjem regionu, te da je angažovanje potrebnih resursa bilo u skladu sa neophodnim vremenskim okvirom potrebnim za realizaciju ovih aktivnosti i veoma kvalitetno sa aspekta odgovora sistema. Posebno je pohvaljena saradnja između organa na državnom i lokalnom nivou koja je doprinijela činjenici da su izbjegnute veće posljedice.

Takođe, članovi Operativnog štaba predstavili su preventivne aktivnosti koje su preduzete pred nastupajuću zimsku sezonu, gdje je istaknuto da su subjekti sistema zaštite i spašavanja preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi bili što spremniji za operativno djelovanje.

Naročito je potencirana neophodnost dobre saradnje u slučajevima rane najave ekstremnih meteoroloških pojava, te u slučaju potreba za sprovođenjem operativnih aktivnosti. Na sastanku je zaključeno da je sistem zaštite i spašavanja spreman da odgovori na izazove elementarnih nepogoda i drugih nesreća, shodno ljudskim i materijalnim resursima sa kojima raspolaže.

Operativni štab apeluje na građane da poštuju preporuke nadležnih službi i organa, ispolje odgovoran odnos i svojim učešćem daju doprinos kvalitetnoj zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara.

Novi članovi Operativnog štaba po funkciji su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general Dragutin Dakić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?