Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policijski službenici u šest gradova rasvijetlili više krivičnih djela

Objavljeno: 14.12.2018. 20:54 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su slobode dva lica, D.D. (38) I.D. (40) iz Nikšića, zbog sumnje da su počinil krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da su D.D. i I.D. omogućili nedozvoljeni prelazak državne granice dvojici kosovskih državljana, odnosno da van graničnog prelaza pređu u Bosnu i Hercegovinu, u namjeri da zauzvrat ostvare protipravnu imovinsku korist. D.D. i I.D, su imali namjeru, kako se sumnja, da ova dva lica potom vozilom taksi udruženja u kojem su zaposleni preuzmu na dogovoreno mjesto u Bosni i Hercegovini, u namjeri da ih prokrijumčare dalje, preko granice sa Hrvatskom, do Zagreba, u čemu su spriječeni akcijom hercegnovske policije. Ova dva osumnjičena lica su, uz krivičnu prijavu, sprovedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Bjelopoljska policija je, prilikom redovne kontrole saobraćaja, kontrolisala teretno motorno vozila marke „Mercedes“ nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.R. (54) iz Nikšića. Tom prilikom je alkotestiran vozač M.R. i utvrđeno je da je upravljao vozilom pod djestvom alkohola u količini od 2,52 g/kg. Policija je lišila slobode M.R. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja i sudu za prekršaje je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Službenici CB Nikšić su lišili slobode M.V. (52) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu maloljetne M.K. (16) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 26.11.2018. godine, na pješačkoj stazi u park šumi pod Trebjesom, upotrebom fizičke snage oborio maloljetnu M.K. na zemlju i stisnutim pesnicama u predjelu lica joj nanio tjelesne povrede. M.K. je zadobila teške tjelesne povrede u vidu frakture zigomatične kosti. M.V. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelom, a taj tužilac je donio rješenje o zadržavanju ovog lica do privoda nadležnom sudiji za istragu. Inače, dok je policija radila na rasvjetljavanju ovog događaja, u javnosti se pojavila informacija da je maljoljetnu M.K. napao muškarac obučen u odoru časne sestre, što se ispostavilo netačnim odnosno došlo se do sumnje da je krivično djelo počinio pomenuti M.V.

Službenici CB Budva su lišili slobode R.B. (27) iz Danilovgrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo i krivično djelo krađa. Naime, on je, kako se sumnja, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu S.L. na način što je ušao u kazino „Paladium“ i upotrebom sile iz ruke oštećene otuđio novčanik u kojem je bilo 430 eura i udaljio se. R.B. je, sumnja se, drugo krivično djelo razbojništvo počinio na štetu kazina „Admiral“ kojom prilikom je upotrebom sile otuđio od T.Š. novac u iznosu od 1000 eura, nakon čega se udaljio u pravcu Podgorice. Krivično djelo krađa R.B. je sumnja se počinio na štetu N.Đ. na način što je od oštećenog tražio novac u iznosu od 450 eura da se navodno fotografiše držeći novac ali kada je oštećeni to učinio R.B. je uzeo novac iz ruke i udaljio se. R.B. je priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio navedno krivično djelo, a tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu.

Službenici CB Podgorica su u prethodnom periodu sproveli plansku aktivnost na području Podgorice u cilju vršenja pojačane kontrole lica, sa posebnim akcentom na sprječavanje tzv. ulične prodaje narkotika, pronalaženje predmeta izvršenja krivičnih djela i prekršaja, kao i na pronalasku lica za kojim se traga. Naime, službenici podgoričke policije su lišili slobode V.D. (21) zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je od ovog lica oduzela dva veća i tri manja pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 88 grama. Osumnjičeni je priveden nadležnom tužiocu. Policijski službenici su takođe od devet lica starosti od 19 do 41 godinu oduzelu 12 pvc pakovanja, od čega je osam pvc pakovanja marihuana, dva pvc pakovanja heroina, pvc pakovanje kokaina i pvc pakovanje sa sadržajem tablete koja je na spisku opijata. O događaju je obaviješten državni tužilac. Takođe, službenici CB Podgorica su od šest lica starosti od 15 do 31 godinu oduzeli šest startnih pištolja. Ovim licima je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružja. Kontrolom pmv kojim je upravljao M.M. (26) policija je pronašla i oduzela dva noža, fantomku i drvenu palicu. Tokom novembra i decembra 2018. godine podgorička policija je pronašla 12 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna, a za kojima je bilo raspisano 13 potjernica, od čega jedna međunarodna, dvije nacionalne i deset lokalnih potjernica.

I službenici Centra bezbjednosti Bar su prethodnog dana, sprovodeći aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, imali deset zaplena droge, od čega je u osam slučajeva zaplijenjena marihuana a u dva slučaja kokain. Sva lica kod kojih je zatečena droga predata su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge SKP-a i protiv njih je podnijeta prijava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?