Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u četiri grada pronašla oružje, municiju i eksplozivna sredstva

Objavljeno: 14.12.2018. 20:59 Autor: UP
Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje nastavili su sa pronalaskom i oduzimanjem oružja u posjedu građana, sa akcentom na bezbjednosno interesantna lica. Policijski službenici su kontrolom vozila, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva, a kojim je upravljao B.M. (21) i u kojem su se nalazili V.M. (47) i bezbjednosno interesantno lice J.M. (28), svi iz Cetinja, pronašla i oduzela tri lovačke puške i 14 metaka, od čega su dvije puške vlasništvo pomenutog bezbjednosno interesantnog lica. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Osim toga, cetinjska policija je u jednom ugostiteljskom objektu u Cetinju kod G.S. (46) iz Cetinja pronašla kokain i marihuanu, o čemu je upoznat nadležni državni tužilac u VDT u Podgorici. Službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih, kontrolisali 64 i sankcionisali 11 ovih lica.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat lišili su slobode bezbjednosno interesantno lice S.J. (35) iz Bijelog Polja, sa boravkom u Tivtu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policijski službenici su prethodno izvršili pretres stana i drugih prostorija u Tivtu koje koristi S.J. Tom prilikom izuzet je pištolj M57 cal. 7,62 mm, izbrušenog fabričkog broja, u čijem okviru se nalazilo osam metaka, a koji je S.J, sumnja se, bacio sa terase u dvorište neposredno prije nego što su policijski službenici ušli u stan, a što su vidjeli policisjki službenici koji su učestvovali u pretresu i bili zaduženi za opservaciju terena oko stambenog objekta u kojem S.J. stanuje. Osim pištolja, oduzete su i druge stvari pronađene u stanu tokom pretresa a to su pet mobilnih telefona koji će, zajedno sa pištoljem, biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. S.J. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Takođe, službenici OB Tivat su lišili slobode P.Ž. (53) iz Tivta zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, postupajući po prijavi da je P.Ž. upućivao prijetnje svojoj supruzi Lj.Ž. policijski službenici su izašli na lice mjesta, nakon čega su izvršene neophodne službene radnje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti: automatska puška M70, ručno rađeni pištolj cal. 9mm, ručno rađeni pištolj lovačkog kalibra, ručna bomba, kundak od automatske puške, pištoljsku cijev, 17 upaljača za eksploziv, kao i 112 komada meta od automatske puške i 148 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu. P.Ž je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Nikšićka policija je, postupajući na osnovu operativnih podataka, a po prethodno pribvljenoj naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.S. (53) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 197 komada municije cal. 7,62mm i okvir od automatske puške. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se nakon vještačenja u Forenzčkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela. Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi J.N. da je njen brat A.N. (37) iz Nikšića nju i njenu djecu tjera iz kuće i upućuje im uvrede i prijetnje, podnijeli prekršajnu prijavu protiv A.N. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Policijski službenici su tom prilikom izvršili i pretres kuće i pronašli dvije ručne bombe i 30 komada pištoljske i puščane municije. O pronalasku bombi obaviješteni su službenici MUP-a – Direktorata za vanredne situacije koji su ih izuzeli sa lica mjesta. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela.

Službenici OB Andrijevica su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.V. (54) iz Andrijevice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku bez zatvarača, malokalibarsku pušku cal. 2,2 mm isteklog oružnog lista, kao i kutiju sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 6,9 grama. Krimininalistička obrada upućuje na sumnju da opojna droga pripada maloljetnom M.V. (15) iz Andrijevice. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se oružje uputi u Forenzički centar radi vještačenja i kazao da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Daljom kriminalističkom obradom predemta u kojem je kod maloljetnog M.V. pronađeno 6,9 grama marihuane, a koju su sproveli službenici Odsjeka za borbu protiv droge, došlo se do sumnje da je M.V. drogu kupio od V.J. (16) te da su V.J. i V.I. (15) prethodno drogu kupili od N.C. (17). Sva ova maoljetna lica lišena su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i biće privedena nadležnom tužiocu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?