Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo nauke pripremilo promotivni film o rezultatima rada u protekle dvije godine

Objavljeno: 15.12.2018. 20:40 Autor: Ministarstvo nauke


Ministarstvo nauke Crne Gore pripremilo je promotivni film, u kojem su predstavljeni rezultati rada u protekle dvije godine i planirane aktivnosti za naredni period.

Video materijal sadrži ključne poruke premijera Duška Markovića o odlučnosti Vlade Crne Gore da dalje razvija nauku i inovacije kroz sprovođenje reformskih mjera, podizanje kvaliteta domaće naučno-istraživačke zajednice, razvoj međunarodne mreže saradnje i intenzivnijeg prožimanja nauke i biznisa.

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, naglasila je da se do krupnih progresa dolazi jedino ako postoji jasno definisana vizija. Ona je istakla da je ključ uspjeha timski rad, zahvaljujući kjojem je Ministarstvo nauke ostvarilo uspjeh u proteklom periodu.

U filmu su, između ostalog, informacije o rezultatima Ministarstva nauke na polju umrežavanja sa najvećim evropskim naučnim institucijama, inicijativi za uspostavljanje Međunarodnog instituta za održive tehnologije Jugoistočne Evrope - SEEIIST i uspostavljanju prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori.

Poseban akcenat stavljen je na realizaciju programa atraktivnih stipendija za doktorska istraživanja i grantova za inovativne projekte, u cilju unapređenja uslova za razvoj inovativnog ekosistema u Crnoj Gori i motivacije mladih talentovanih ljudi da znanja i naučna istraživanja realizuju u svojoj zemlji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?