Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Svečano otvoren višenamjenski objekat u Petnjici

Objavljeno: 17.12.2018. 19:43 Autor: mrss
Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović svečano su otvorili višenamjenski objekat u toj opštini.

Ministar Purišić je podsjetio da je kroz projekat „Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori“ koji Ministarstvo rada i socijalnog staranja realizuje uz tehničku podršku UNDP-ja izgrađen višenamjenski objekat od opšteg značaja u opštini Petnjica, ukupne površine 333m2.

Objekat je izgrađen za kancelarije Centara za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica - područna jedinica Petnjica, Zavoda za zapošljavanje, Fonda PIO i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, a jedna kancelarija će biti ustupljena na korišćenje Udruženju penzionera.

“Posebni dio ovog višenamjenskog objekta namijenjen je za uslugu Dnevni boravak za stara lica čije uspostavljanje je planirano u narednom periodu”- kazao je Purišić.

mrss

On je naglasio da su za izgradnju ovog objekta utrošena sredstva u iznosu od 231.507,00 eura, dok je opremanje objekta izvršio “Euroenterijer” iz Podgorice u iznosu od 26.549,00 eura, što znači da je ukupna investicija na ovom objektu iznosila 258.055,00 eura.

“Ovaj višenamjenski objekat će imati veliki značaj za opštinu Petnjica, posebno iz razloga uspostavljanja usluge dnevnog boravka za stara lica u cilju pravičnije brige o starijim osobama” - kazao je Purišić.

Ministar je zaključio da će se osigurati pristup pravima i uslugama koje će poboljšati kvalitet života građana opštine Petnjica, dok će zaposleni u ustanovama za koje su opredijeljene kancelarije u ovom objektu imati bolje uslove rada.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?