Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Aleksandar Bogdanović uputio telegram saučešća povodom smrti crnogorskog književnika Milike Pavlovića

Objavljeno: 17.12.2018. 19:56 Autor: MKU
Povodom smrti crnogorskog književnika Milike Pavlovića ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća porodici Pavlović u kojem se navodi:

"Književni opus Milike Pavlovića ostaće kao uzorit primjer tragalačke posvećenosti u jeziku i stihotvorstvu, ali i u poetskim promišljanjima pjesničkog stvaralačkog čina. Zahvaljujući književnim i prevodilačkim postignućima, kao i rezultatima na polju afirmacije književnog stvaralaštva, Milika Pavlović svom je imenu i djelu obezbijedio trajno mjesto u kanonu crnogorske književnosti, koje će, pored ostalog, svjedočiti o plodotvornom dijalogu između svjetskih pjesničkih iskustava i osobenih vrijednosti crnogorske književne tradicije.

Odlaskom Milike Pavlovića ostajemo bez pjesnika koji je pokazao kako se poezija čuva od trivija i čija poetika predstavlja primjer nađene mjere između visokih estetetskih zahtijeva i društvenog angažmana."    
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?