Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Glavni državni arhitekta Vuksanović boravio u posjeti Zagrebu

Objavljeno: 17.12.2018. 20:11 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović boravio je krajem novembra u posjeti Zagrebu. Naime, svrha posjete bila je prisustvovanje promociji knjige arhitekte Krešimira Rogine i, istovremeno, Crnogorske postavke na ovogodišnjem Bijenalu arhitekture u Veneciji čiji je autor, inače, međunarodni tim na čelu sa arhitektom Roginom.

Pomenuta promocija održana je u kući „Oris“-a („Oris“ – časopis za arhitekturu). Tokom promocije crnogorske bijenalske postavke, glavni državni arhitekta obratio se publici u svojstvu crnogorskog komesara i predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Tokom svog boravka u Zagrebu, g. Vuksanović susreo se sa koleginicom Rajkom Bunjevac, po pitanju recenzije Državnih smjernica razvoja arhitekture, s obzirom na to da je Bunjevac bila angažovana na izradi Hrvatskih smjernica/politika u arhitekturi („ApolitikaA“), i prihvatila angažovanje u ulozi recenzenta za naše DSRA. On se, takođe, sastao i sa profesorom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Ljubomirom Miščevićem.





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?