Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

IPA projekat MONET: Objavljen međunarodni poziv za mlade umjetnike

Objavljeno: 17.12.2018. 20:10 Autor: MKU
Ministarstvo kulture u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, u okviru realizacije IPA projekta MONET, objavljuje poziv za mlade umjetnike koji će učestvovati u programu razmjene i stvaranju inovativnih umjetničkih djela iz različitih oblasti.

Poziv je namijenjen umjetnicima starosti od 18 do 40 godina i odnosi se na učešće u laboratorijama koje će rezultirati u stvaranju jedinstvenih i inovativnih umjetničkih djela uz podršku tutora – mentora koji će biti koordinatori aktivnosti. Projektom je predviđen odabir ukupno 28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize (Italija).

Ministarstvo kulture će odabrati sedam kandidata u sljedećim oblastima:
A. fotografija;
B. video;
C. muzika;
D. književnost;
E. vizuelne umjetnosti (uključujući slikanje, vajarstvo, dizajn, performans, itd).

Selekciju kandidata će vršiti međunarodna evaluaciona komisija, a rok za dostavu aplikacija je 30 dana od dana objavljivanja poziva.

Kandidati mogu dostaviti aplikacije na sljedeće načine:

• lično na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje;
• preporučenom poštom na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje;
• mejlom na adrese: jelena.zaric@mku.gov.me i milena.raznatovic@mku.gov.me.

Za više informacija o pozivu, možete kontaktirati Odjeljenje za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture: Jelena Žarić (Tel/fax. +382 41 232 582, E-mail: jelena.zaric@mku.gov.me) i Milena Ražnatović (Tel/fax. + 382 41 232 582, E-mail: milena.raznatovic@mku.gov.me).

Prilozi:
1. Tekst poziva na crnogorskom jeziku možete preuzeti ovdje
2. Aplikacioni formular na crnogorskom jeziku možete preuzeti ovdje
3. Tekst poziva na engleskom jeziku možete preuzeti  ovdje
4. Aplikacioni formular na engleskom jeziku možete preuzeti ovdje

Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge. Dodatno, rezultat projekta će biti i poboljšanje turističke i kulturne ponude na programskom području, kao i povećanje broja posjetilaca i turista. Ministarstvo kulture Crne Gore je na ovom projektu vodeći partner, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Nacionalna galerija umjetnosti iz Tirane i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri su Ministarstvo kulture Albanije i Opština Leće.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?