Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Siguran, predvidiv i stimulativan pravni i ekonomski okvir za razvoje ideja i planova Udruženja italijanskih privrednika Crne Gore

Objavljeno: 17.12.2018. 20:17 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije“Italija je nedvosmisleno jedan od najbitnijih i ekonomskih i političkih partnera Crne Gore, zato me posebno raduje kada vidim da je privreda naše dvoje zemlje aktivna u izgradnji mostova koji će nas još bolje spojiti i približiti u tom partnerstvu”, kazala je ministarka ekonomije danas u uvodnom izlaganju.

Početak rada Udruženja italijanskih privrednika u Crnoj Gori (Konfindustrija Crne Gore) obilježen je,danas u hotelu “Hilton”, potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Privredne komore Crne Gore i Konfindustrije Crna Gora. 

U uvodnom izlaganju, pored ministarke Dragice Sekulić govorili su: predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, ambassador Italije u Crnoj Gori Luca Zelioli i predstavnik Konfindustrije Crna Gora, Erich Cossuta

Konfindustrija Crna Gora je največa italijanska i jedna od navećih evropskih poslovnih asocijacija koja okuplja 150.000 kompanija i broji 5,5 miliona zaposlenih.
Ministarka je kazala da nam italijanske kompanije donose nove tehnologije, više standarde i izvozom otvaraju nova tržišta, a s druge strane sebi obezbjeđuju prostor za rast i dodatnu konkurentnost globalno.

“Dolaskom Konfindustrije Crna Gora dobija prvu reprezentativnu asocijaciju italijanskih privrednikai iz tog razloga očekujemo da date svoj doprinos unapređenju poslovne klime kroz otvoren, javan i prijateljski dijalog sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima” , zaključila je izlaganje Sekulić.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?