Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Potpisan Sporazum o finansijskoj kontribuciji između ministarstava finansija Crne Gore i Republike Slovačke

Objavljeno: 17.12.2018. 22:06 Autor: Ministarstvo finansija
Ministar finansija u Vladi Crne Gore, Darko Radunović i potpredsjednik Vlade i ministar finansija Republike Slovačke, Peter Kažimir potpisali su danas u Vili „Gorica“  Sporazum o finansijskoj kontribuciji između ministarstava finansija Crne Gore i Republike Slovačke, u iznosu od milion eura. Riječ je o finansijskoj podršci Republike Slovačke sa ciljem unaprjeđenja informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću, kroz podršku softverskog i hardverskog rješenja, kao i jačanja kapaciteta Uprave za igre na sreću.
ministarstvo finansija
Ministar se zahvalio slovačkom kolegi na dosadašnjoj saradnji i naglasio da cijeni napore Republike Slovačke u cjelokupnom procesu planiranja pomoći, kao i u procesu pružanja podrške u ovogodišnjoj bilateralnoj budžetskoj saradnji. 

Na kraju svog izlaganja, ministar je izrazio zahvalnost i Ambasadi Republike Slovačke na pruženoj podršci i zalaganju za pomoć Crnoj Gori tokom cijelog procesa i istakao očekivanja da će politika Republike Slovačke i dalje biti usmjerena ka ostvarivanju razvojnih ciljeva crnogorske ekonomije. 

„Želimo da poboljšamo javne finansije u Crnoj Gori u regulaciji igara na sreću. Imali smo vrlo složenu etapu – modernizaciju javnih finansija smo već sproveli i želimo da naša iskustva prenesemo Crnoj Gori. Crna Gora je naša prijateljska zemlja i želimo da pomognemo u procesu Vašeg približavanja EU“, saopštio je slovački potpredsjednik Vlade i ministar finansija, Peter Kažimir i dodao da današnje potpisivanje Sporazuma treba da pomogne progres Crne Gore u oblasti igara na sreću sa ciljem povećanja prihoda.
ministarstvo finansija Ministarstvo finansija
Prije potpisivanja Sporazuma, ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima je priredio svečani prijem u Vili „Gorica“ za članove slovačke delegacije na čelu sa potpredsjednikom i ministrom finansija, Peterom Kažimirom.



PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?