Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U 2019. godini brojnije aktivnosti na temu digitalizacije i važnosti e-poslovanja u sektoru malih i srednjih preduzeća.

Objavljeno: 18.12.2018. 20:55 Autor: Ministarstvo ekonomije
“Vlada Crne Gore radi mnogo kako bi unaprijedila poslovni ambijent i kako bi stvorila dobre prilike za preduzetništvo i za Start up zajednicu. Dostupni su brojni programi podrške u vidu posebno kreiranih kreditnih linija za početnike u biznisu i za ulaganja u ICT sektor”, kazao je generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima, g-din Radosav Babić, danas na otvaranju konferencije "Western Balkans StartUp Forum".
Ministarstvo ekonomije

Međunarodna konferencija "Western Balkans StartUp Forum" održava se u Investiciono Preduzetničkom Centru Tehnopolis u Nikšić, 18. i 19. decembra, sa ciljem analize uslova za razvoj startup ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanja preporuka za mjere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu.

Gospodin Babić je kazao da je Ministarstvo ekonomije u cilju unapređenja inovativnosti u 2018. godini podržalo 9 projekata vrijednosti od 30,000€, što čini svega 10% od ukupno podržanih preduzeća kroz ostale programe podrške koji su na raspolaganju privrednicima, dok će u 2019. godini budžet za ovaj program iznositi 50,000 €. Napomenuo je da imamo ambiciju da isti bude u potpunosti utrošen, dok će budžet za ukupnu podršku privredi iznositi oko 2 miliona eura.

Oba dana konferencije biće organizovane četiri panel diskusije na kojima će učestvovati rukovodioci regionalnih tehnoloških parkova i startup-ova, a neke od ključnih tema o kojima će se govoriti su: startup ekosistem Zapadnog Balkana, alternativno finansiranje startup-ova i mikro, malih i srednjih preduzeća kroz crowdfunding kao dobru praksu, kao i održivost organizacija za podršku poslovanju.

Učesnici konferencije su kreatori politika, vodeći predstavnici tehnoloških parkova, startup-ova i malih i srednjih preduzeća u regionu, koji su značajni za ovu oblast.

Na kraju svog izlaganja gospodin Babić je pozvao sve preduzetnike, sadašnje i buduće, da se za svu potrebnu pomoć i podršku obrate Ministartvu ekonomije, novoformiranoj Direkciji za saradnju sa biznis zajednicom, gdje su im na raspolaganju veliki broj informacija, kao i dostupni programi podrške.


MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?