Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Krivična prijava protiv dva maloljetnika zbog tri krivična djela

Objavljeno: 18.12.2018. 21:35 Autor: UP
Službenici Uprave polcije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimjući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u kratkom roku rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom protiv dva maloljetna lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Naime, službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv A.A. (15) iz Berana i L.K. (17) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su u Podgorici počinili tri krivična djela i to KD razbojništvo, KD razbojništvo u pokušaju i KD oduzimanje vozila. Krivično djelo razbojništvo ova lica su, kako se sumnja, počinila 13. decembra 2018. godine, na štetu market „Swisslion Takovo“, na način što su maskirani ušli u unutrašnjost marketa, kada je L.K. je, sumnja se, uz prijetnju nožem zaposlenima omogućio A.A. da iz registar kase otuđi pazar u iznosu od 50 eura. Dva dana kasnije, ova lica su kako se sumnja, počinila krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu zaposlene u apoteci „Meditas“ kojom prilikom nisu bili maskirani ali su uz prijetnju nožem i fizičkom silom, sumnja se, pokušali da otvore registar kasu u čemu nisu uspjeli nakon čega su se udaljili. A.A. i L.K su treće krivično djelo oduzimanje vozila počinili, kako se sumnja, 16. decembra 2018. godine na štetu jednog fizičkog lica. Naime, oni su ovo krivično djelo počinili na način što su, sumnja se, iskoristili nepažnju vlasnice auta marke „VW Golf V“ koja je izašla iz vozila i ostavila ga da radi u mjestu, nakon čega su ova dva lica ušla u vozila, stavila ga u pogon i udaljili se u pravcu Bloka V. Vozilo su ostavili u Dalmatinskoj ulici a sa zadnjeg sjedišta su, sumnja se, prethodno otuđili torbu u kojoj se nalazilo 20 eura. Policijski službenici su vozilo pronašli i vratili vlasnici.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?