Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ambasador SR Njemačke u posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja

Objavljeno: 20.12.2018. 01:07 Autor: mrss
Novoimenovani ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber, boravio je danas, 19.12.2018.godine, u posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja, tokom koje se sastao sa ministrom Kemalom Purišićem.

Sagovornici su istakli sadržajnu i kvalitetnu saradnju dvije države na mnogim projektima iz sfere socijalne politike i zapošljavanja.

„Kontinuirana podrška SR Njemačke u implementaciji Regionalnog stambenog programa, te podrška projektima koji se implementiraju dugi niz godina sa NVO HELP, a tiču se stambenog zbrinjavanja i podsticanja zapošljavanja i socijalne inkluzije, predstavljaju dobar primjer saradnje“ – istakao je Purišić.

On je naveo da Crna Gora nastoji da harmonizuje propise i usvoji najbolje prakse od institucija EU, naglasivši da je uloga Njemačke na tom planu vrlo značajna.

Ambasador Veber je iskazao podršku SR Njemačke na polju integracija Crne Gore u EU, naglasivši da bi usvajanje novih evropskih propisa trebalo da znači bolji socijalni standard i nova radna mjesta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?