Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za učešće na tenderu za davanje u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, javnim nadmetanjem

Objavljeno: 20.12.2018. 15:50 Autor: UP
Na osnovu člana 39 i člana 40 Zakona o državnoj imovini (˝Službeni list Crne Gore˝, br. 21/09 i 40/11), člana 29 i 31 Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini (˝Službeni Crne Gore˝, br. 44/10), i Zaključka Vlade Crne Gore, br. 07-3551 od 19.07.2018. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja, imenovana rješenjem ministra unutrašnjih poslova po drugi put objavljuje

J A V N I P O Z I V

Za učešće na tenderu za davanje u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, javnim nadmetanjem

I Predmet javnog poziva
Predmet tendera je oglašavanje djelova zemljišta i djelova objekata za davanje u zakup, koje se nalaze na više lokacija na teritoriji Crne Gore, za potrebe postavljanja baznih stanica i opreme koja je predviđena za postavljanje i montiranje ovih objekata, sa sledećim podacima:

1. Dio katastarske parcele br. 2991 upisana u listu nepokretnosti broj 1465 KO Sutorina, u ukupnoj površini od 566m2, po kulturi pašnjak, u svojini Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlada Crne Gore.
2. Dio katastarske parcele broj 1578 iz lista nepokretnosti broj 342 KO Budva, u ukupnoj površini od 566.m2 i dijela objekta na zemljištu –jednospratna zgrada CB Budva, upisana kao D.S. Republički SUP- korišćenje.
3. Dio katastarske parcele broj 182/2 upisana u listu nepokretnosti broj 639 KO Podgorica II, u ukupnoj površini od 932m2 , po kulturi prirodno neplodno zemljište i dijela objekta MUP –a na zemljištu, upisana kao svojina Crne Gore.
4. Dio katastarske parcele br. 21/4 upisana u Posjedovnom listu nepokretnosti broj 10 KO Lozna, po kulturi dvorište 50m2 i dijela objekta kuće i zgrade na istoj parceli, upisana sa pravom raspolaganja Vlada Crne Gore.

Početna (minimalna) cijena zakupa za sve četiri lokacije utvrđena je Zaključkom Vlade CG br. 07-3551 od 19.07.2018. godine, na iznos od 800,00 eura mjesečno.

Rok zakupa

Oglašene nepokretnosti iz tačke 1 poziva daju se u zakup, na period od 3 godine, sa mogućnošću produženja uz pribavljeno odobrenje nadležnog organa za gradnju objekta. Zemljište se daje u zakup putem javnog nadmetanja. Uslovi i sva prava i obaveze u vezi sa korišćenjem nepokretnosti utvrdiće se ugovorom o zakupu.

Pravo učešća

Pravo da učestvuje u javnom nadmetanju imaju sva domaća i strana pravna lica i privredni subjekti registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata, koji u roku predviđenom ovim pozivom, otkupe tendersku dokumentaciju i dostave ponudu u skladu sa ovim javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom

Uslovi o podobnosti ponuđača – Opšti uslovi

U postupku javnog nadmetanja može da učestvuje samo ponuđač koji dostavi :
1. Dokaz da je upisan u registar kod organa nadležnog za registraciju privrednih subjekata;
2. Odgovarajući bankarski izvod , potvrdu ili izjavu o finansijskoj sposobnosti

Tehnička osposobljenost

Zainteresovani učesnici na tenderu dužni da kao ispunjenost uslova tehničke osposobljenosti u postupku javnog nadmetanja, prikupljanjem ponuda, dostave sledeće dokaze:
- Situacioni plan lokacije za koje je ponuđač zainteresovan,
- Idejno rješenje za bazne stanice sa granicom pripadajućeg zemljišta

Otkup tenderske dokumentacije

Zainteresovan lica mogu izvršiti otkup tenderske dokumentacije svakoga dana od dana objavljivanja poziva za prikupljanje ponuda do dana isteka roka za podnošenje ponuda.

Uz zahtjev za otkup tenderske dokumentacije potrebno je dostaviti dokaz o uplati naknade za otkup tenderske dokumentacije u visini od 500 eura.
Uplata se vrši na račun Ministarstva unutrašnjih poslova br. br.825-79-81 model 05-poziv na br. 302001417 uz napomenu: «Naknada za otkup i preuzimanje Tenderske dokumentacije po javnom pozivu za izdavanje u zakup zemljišta u državnoj svojini radi postavljanja bazne stanice«.
Ponuda se dostavlja na crnogorskom jeziku kao i drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Rok za podnošenje prijave/ponude
Rok za podnošenje prijava/ ponuda je 28.12.2018. godine do 11 časova.

Ponuda se predaje u zapečaćenom omotu lično ili preporučenom poštom na adresu:
“ Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, br. 22, Podgorica”
Tenderska komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, sa naznakom »Prijava na javni poziv za davanje u zakup zemljišta za izgradnju baznih stanica « ne otvaraj do zvaničnog otvaranja ponuda ».
Na poleđini koverte potrebno je navesti: ime i adresu ponuđača i kontakt telefon ovlašćenog lica za predaju ponude.
Procedura dostavljanja ponude, kao i sadržaj ponude sa spiskom dokumentacije koja se prilaže uz ponudu detaljno su objašenjeni u Tenderskoj dokumentaciji.
Otvaranje ponuda biće održano dana 28.12.2018. godine u 11 časova i 30 minuta u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Meše Selimovića br. 2, u Podgorici.
( bloku V).
Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači ili njihovi opunomoćeni predstavnici, koji na dan otvaranja ponuda posjeduju validno punomoćje.

Ponuda:
Ponuda mora sadržati:
1. naziv i adresu ponuđača sa opštim podacima
2. ponuđenu cijenu iskazanu u eurima; iskazati cijenu na mjesečnom nivou za sve četiri lokacije i ukupnu cijenu za period od tri godine (ponuđena cijena ne može biti niža od početne min. cijene od 800,00 €/mjesečno)
3. način plaćanja zakupnine (mjesečno , uplatom svakog prvog u mjesecu za naredni mjesec)
4. ovlašćenje za lice koje će prisustvovati otvaranju ponuda,
5. Izjava o prihvatanju uslova iz poziva i tenderske dokumentacije
6. Izjavu o nepostojanju sukoba interesa
7. Izjavu o roku važenja ponude, koji ne može biti kraći od 90 dana od dana javnog otvaranja ponuda
8. Nacrt ugovora koji je sastavni dio ove dokumentacije, ovjeren od strane odgovornog lica zakupca
9. Opšte uslove o podobnosti ponuđača
10. Dokaze o tehničkoj osposobljenosti

Dokazi o ispunjenosti uslova za učešće na tenderu dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj kopiji.
Ukoliko ponuđač ne dostavi neki od dokaza o podobnosti predviđenih pozivom za nadmetanje i tenderskom dokumentacijom, njegova ponuda biće odbijena.
Izabrani ponuđač je u obavezi da, tokom trajanja zakupa, na zakupljenim lokacijama, radi izgradnje objekata – baznih stanica, pribavi tehničku dokumentaciju izrađenu u skladu sa urbanističkim uslovima i drugim uslovima iz člana 117 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sl. list “Crne Gore, br. 43/17”), i postavi objekat u skladu sa uslovima propisanim za ove objekte.
Ponuđač radi učešća u postupku javnog nadmetanjau sačinjava i podnosi ponudu u skladu sa javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom i dužan je da ponudu pripremi kao jedinstvenu cjelinu i da svaku prvu stranicu svakog lista i ukupan broj listova ponude označi rednim brojem i pečatom, žigom ili sličnim znakom ponuđača.
Dokumenta koja sačinjava ponuđač, a koja čine sastavni dio ponude moraju biti svojeručno potpisana od strane ovlašćenog lica ponuđača.
Ponuda mora biti povezana jednim jemstvenikom i zapečaćena čvrstim pečatnim voskom sa otiskom pečata, žiga ili sličnog znaka ponuđača na pečatnom vosku, tako da se ne mogu naknadno ubacivati, odstranjivati ili zamjenjivati pojedinačni listovi, a da se pri tome ne ošteti list ponude, jemstvenik ili pečatni vosak.
Ponuđač mora podnijeti ponudu za sve četiri lokacije iz tačke 1 poziva, odnosno nije dozvoljena mogućnost podnošenja ponuda na pojedinačno oglašene lokacije iz poziva.

Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena.
Prvorangirana ponuda dobija 100 bodova a ostale ponude proporcionalni broj bodova u odnosu na prvorangiranu ponudu.

Obavještenje o najpovoljnioj ponudi
Nakon prijema ponuda, utvrđivanja njihove formalne ispravnosti, njihovog razmatranja i ocjenjivanja, Komisija će u roku od 8 (osam) dana od dana otvaranja ponuda izvršiti rangiranje, utvrditi rang listu i o rezulatatima obavjestiti učesnike na tenderu, koji imaju pravo prigovora Komisiji u roku od 5 (pet) dana od dana dobijanja obavještenja o rezultatima tendera. Odluka Komisije po prigovoru je konačna.

Kontakt osoba i dodatne informacije
Kontakt osoba: Stanislava Petričić, tel: 067 286 630, e-mail stanislava.petricic@mup.gov.me
Tekst poziva objavljen je u dnevnom listu »Pobjeda« i postavljen na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova web:www.mup.gov.me i sajtu Uprave policije www.uprava policije.com.

MINISTARTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja
Predsjednica Petričić Stanisava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?