Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović uputio čestitku povodom 25 godina postojanja Matice crnogorske

Objavljeno: 20.12.2018. 17:39 Autor: MKU
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku Matici crnogorskoj povodom 25 godina od osnivanja, predsjedniku Draganu Raduloviću, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad. U čestitki se navodi:

„Obraćam vam se uz posebnu čast, u svijetlu obilježavanja 25 godina postojanja Matice crnogorske - institucije čiji rad snažno doprinosi savremenim tokovima kulturne djelatnosti u Crnoj Gori.

Ovaj dan obavezuje da se vratimo vremenima kada je Matica crnogorska utemeljena - kao čuvar vrijednosti, tradicije i kulturnog bića Crne Gore. Raditi na tome, istrajno, a nerijetko i iznad objektivnih mogućnosti, kako je to činila i čini Matica crnogorska - misija je od nemjerljive važnosti, sa značajem koji je oduvijek dosezao najviše nacionalne norme.

Zato, iz današnje je perspektive sasvim jasno da je rad Matice crnogorske svih ovih godina bio neraskidivo povezan sa najznačajnijim javnim, kulturološko naučnim, državnim interesima.

Jer, da nije bilo Matice crnogorske u protekle dvije i po dekade, pitanje je u kojoj bi mjeri danas bila bogata i naša kulturna scena. Da nije bilo Matice crnogorske, u konačnom, pitanje je i u kojoj bi mjeri siromašniji bio proces gradnje crnogorskog kulturnog, duhovnog i gradjanskog identiteta.

U to ime, a uz čvrstu vjeru kako će Ministarstvo kulture u vašoj instituciji i dalje imati posvećenu partnersku stranu, upućujem vam srdačne čestitke povodom 25 godina postojanja Matice crnogorske“.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?