Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Pribilović- Karelson: Jačanje saradnje u oblasti e-uprave i sajber bezbjednosti

Objavljeno: 21.12.2018. 18:25 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas novoimenovanu ambasadorku Estonije u Crnoj Gori, Kristi Karelson, sa kojom je dogovoreno intenziviranje saradnje u oblasti eUprave i sajber bezbjednosti.

Ministarka Pribilović je poželjela dobrodošlicu ambasadorki Karelson i upoznala je sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave u protekle dvije godine, sa fokusom na rezultate u oblasti javne uprave. Ministarka je kazala da su ključni prioriteti u radu ministarstva nova organizacija državne uprave, optimizacija broja zaposlanih, kao i aktivnosti na digitalizaciji javnih usluga.

„Pred Ministarstvom javne uprave je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji i inovaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva“, istakla je ministarka Pribilović.

Ambasadorka Karelson je pozdravila aktivnosti na planu uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori. Imajući u vidi veliko iskustvo u razvoju e-uprave, ona je ponudila podršku Estonije na planu unapređenja normativnog okvira u toj oblasti, kao i jačanje saradnje i razmjenu iskustava na polju digitalizacije i posebno sajber bezbjednosti. Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo povodom započetih aktivnosti na uspostavljanju nacionalnog identifikacionog dokumenta.

Sagovornici su pozdravili dosadašnju podršku e-Government akademije u organizovanju radionica i podrška Estonije, kao partnera u okviru Twining projekta.

Na sastanku je ocijenjeno postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?